Om initiativet

Om initiativet

Cyclists best är ett initiativ av Vätternrundan för att visa vägen till några av Sveriges bästa cykelrundor – men även till platser som förgyller resan från cykelsadeln.

Caféer, restauranger, gårdsbutiker och boenden kan alla tilldelas märkningen "Cyklistvän" hos Cyclists best. Rundorna och Cyklistvännerna kvalitetssäkras av Vätternrundan för att säkerställa att dessa har det där lilla extra som uppfyller en cykelresenärs behov och önskningar.

Det givna målet för Cyclists best är att tillsammans med våra deltagare och hela cykelnationen etablera en plattform där Sveriges bästa cykelrundor, kryddade med platser att besöka, finns samlade. Här hittar du enkelt det du söker var du än befinner dig i landet.

Det här är bara början – tillsammans skapar vi Sveriges bästa samling av cykelrundor!

Så här grupperar vi de olika rundorna

Cykelrundornas utmaning grupperas av oss som lätt, medel och svår och detta värderas subjektivt utifrån distans, men också hur kuperad och även tekniskt svår rundan är. Innan avfärd kan det vara klokt att kika lite närmre på rundans distans och antal höjdmeter samt ambassadörens beskrivande text för att på så sätt skapa en så korrekt uppfattning om rundan som möjligt.

Ha en alldeles underbar dag på cykeln!

Partners

Tyvärr, den här webbplatsen använder funktioner som din webbläsare inte stöder.

Uppgradera till en nyare version av Firefox, Chrome, Safari, eller Edge så kan du besöka webbplatsen.