Runt Åreskutan

Mer än bara utförskörning

Runt Åreskutan
Jessica Clarén

Cyklad och godkänd av

Jessica Clarén
Ladda ner GPX fil
  • Startplats Åre, Sverige
  • Distans 87,8 km
  • Underlag Grus / Terräng
  • Utmaning Medel
  • Högsta punkt 605 m ö.h.
  • Klättring 1209 m
  • Utför 1211 m

Vem anade att man kunde få en riktigt fin distanstur med bra XC-cykling runt Skutan?

Jag har alltid trott att det där mäktiga berget som tornar upp sig över Åresjön bara passar för utförskörning eller att man tar landsvägscykeln och cyklar mot norska gränsen och vänder. Men det finns fantastiska stigar och grusvägar som ringlar runt berget och ger både höjdmeter och fantastisk utsikt.

Runt Åreskutan

Med respekt till markägare och för att göra det möjligt att få mer utrymme att cykla på berget, börjar vi med en transportsträcka längs stora vägen för att sedan vid Björnen börja klättra uppför. Om man är riktigt sugen på fina XC-banor och har valt mountainbike på denna runda, kan man ta en sväng på lederna i Björnen och njuta av doserade svängar innan man viker av för att påbörja de magiska vägarna som går runt berget. Kaffestoppet tar vi i Järpen.

Runt Åreskutan

Rundan passar faktiskt också en hyfsat bra gravelcyklist. Tillbaka till Åreby och där man med fördel kan krypa in i Fjällgårdens spa med en kall öl om man så önskar.

Runt Åreskutan

Tre ovärderliga tips

Ta med badkläder så kan du ta ett dopp i Åresjön när du kommer tillbaka till byn och se till att ta med en termos kaffe så kan du stanna uppe på berget och njuta av utsikten. Creperiet inne i byn är ett tips för den hungrige som vill ha något lätt och gott och det finns vegansk och glutenfria alternativ!

Partners

Tyvärr, den här webbplatsen använder funktioner som din webbläsare inte stöder.

Uppgradera till en nyare version av Firefox, Chrome, Safari, eller Edge så kan du besöka webbplatsen.